Köszöntő
Csoportjaink
Aktualitások
Galéria
Óvodánkról
Dolgozóink
Navigáció
· Köszöntő
· Csoportjaink
· Aktualitások
· Galéria
· Dolgozóink
· Kapcsolat
· Játékok
· Óvodánkról
· Társoldalaink
· Videók
· Archívum
Elérhetőségeink
Nagy Szent Bazil Óvoda

Levélcím :
4087 Hajdúdorog,
Óvoda u. 6.

Telefon :
(52) 389-612,
(30) 916-5203,

Fax:
(52) 389-612

E-mail :
ovoda@szentbazil.hu

Webgazda:
ovoda@szentbazil.hu
Az óvoda programja és egyéb dokumentumok
Óvodánkról

 

„Uram jó nekünk itt lennünk.” (Mt. 17. 4)


Óvodánk a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda a katolikus nevelési rendszer szerves része. Hitünk szerint a gyermek Isten ránk bízott ajándéka, szüleiknek legféltettebb kincse. Az óvodás gyermekek nevelését akkor tudjuk leghatékonyabban elérni, ha ezt a családi nevelésre építve és velük együtt működve végezzük. Ezért fontosnak tartjuk a szülőkkel való szorosabb kapcsolattartást. Ennek lehetőségei a szülői értekezleteken és a fogadóórákon túl, az ünnepek előtti közös munkadélelőttök, felejthetetlen lelkigyakorlatok, ünnepségek, családi napok alkalmából valósulnak meg. Ezek mellett egy-egy pszichológus, pedagógiai szakember meghívásával segítjük a szülőket abban, hogy választ kapjanak a gyermekük nevelésével kapcsolatos kérdéseikre.

Az óvodánk gyermekei között vannak hívő, vallásos családok gyermekei, a vallással szimpatizáló családok gyermekei, és járnak hozzánk nem hívő, de nevelési elképzeléseinket, szellemiségeinket elfogadó családok gyermekei is.

Az öt csoporttal működő óvodánkban szakképzett, sok éves tapasztalattal rendelkező gyermekközpontú katolikus óvodapedagógusok és dajkák dolgoznak. Ők kellő odafigyeléssel olyan szeretetteljes, biztonságos és fejlődésre nyitott közeget alakítanak ki, melyben a gyermekek egészséges személyiséggé érnek.

Jól felszerelt csoportszobáink kellemes színterei a verselésnek, éneklésnek, vizuális tevékenységeknek, a környezettudatos nevelésnek, valamint a legfontosabb tevékenységnek, a játéknak. Lehetőségünk van a Sportcsarnok tágas adottságait kihasználva tornázni a gyermekek nagy örömére. A gyermekeket megismertetjük a néptánc alapjaival is. Óvodánkban továbbá logopédiai foglalkozás, valamint az egyes területen kimagasló teljesítményű gyermekek számára tehetséggondozás is folyik, a fejlesztés egyénre szabottan valósul meg.

A katolikus óvodai élet nagyon jó tere az egymásra figyelésnek, segítségnyújtásnak és egyéb az együttéléshez szükséges tulajdonságok megalapozásának. A gyermekek számára nagy élményt nyújtanak a délelőtti elcsendesedések, lelkibeszélgetések, valamint a heti egy közös ima. Ezek alkalmával a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve katolikus értékeket közvetítünk, erősítünk, mint az alapvető jóság, figyelmesség, személyekhez való alkalmazkodás, megbocsájtani tudás.

Az óvodánkban jól felszerelt, minden igénynek megfelelő sószoba található. Minden csoport látogatást tesz itt hetente egyszer. Így is próbálunk hozzájárulni a szervezetük erősítéséhez, a léguti betegségek megelőzéséhez, illetve lehetőség van a köhögős, beteg gyermekeknek szüleikkel igénybe venni a sószoba gyógyító hatásait. A gyermekek nagy mozgásigényének kielégítésére az időjárás függvényében sokat játszunk a szép környezetben elhelyezkedő folyamatosan fejlődő udvarunkon.

A még nem óvodás, de együtt énekelni, mondókázni vágyó kicsiknek és szüleiknek színes elfoglaltságot kínálunk a Kerkítő foglalkozásain. Ahhoz, hogy a gyermekek az iskolában, majd felnőttként is örömmel gondoljanak vissza az óvodás éveikre maximális szeretetet, figyelmet, a gyermekek kíváncsiságának kielégítését változatos óvodai tevékenységekkel, a minél sokrétűbb tapasztalatszerzési lehetőségek biztosításával, a hagyományok ápolásával tesszük lehetővé.

Megtanítjuk nekik játszva megismerni a világot és boldognak lenni, örülni és közben tanulni, fejlődni és okosodni. Fontosnak tartjuk, hogy óvodánk a megértés, az egymás iránti türelem, elfogadás, szeretet, biztonságot, vidámságot adó béke szigete legyen.

Töltse be a Jó Isten oltalma napjainkat, melyeket öröm, boldogság, önfeledt játék jellemez.

 

 

„Nem számít sem az aki, ültet,
sem az, aki, öntöz, hanem csak
a gyarapodást adó Isten”
                                                   Korintusiaknak 3,7

 

 

Tamásiné Bocz Anikó
Oroszné Fejérvári Éva
óvodapedagógusok


- Videó Ajánló -
Írjon nekünk
Mai névnapos
Ma 2024. július 17. szerda,
Endre, Elek napja van.
Holnap Frigyes napja lesz.
DivX Web Player
A videók megtekintéséhez DivX Player-t ajánlunk.

Házirend
1,827,697 egyedi látogató Top