Köszöntő
Csoportjaink
Aktualitások
Galéria
Óvodánkról
Dolgozóink
Navigáció
· Köszöntő
· Csoportjaink
· Aktualitások
· Galéria
· Dolgozóink
· Kapcsolat
· Játékok
· Óvodánkról
· Társoldalaink
· Videók
· Archívum
Elérhetőségeink
Szent Bazil Óvoda

Levélcím :
4087 Hajdúdorog,
Óvoda u. 6.

Telefon :
(52) 389-612,
(30) 916-5203,

Fax:
(52) 389-612

E-mail :
ovodaszentbazil@gmail.com

Webgazda:
ovodaszentbazil@gmail.com
Szervezeti Működési Szabályzat
Az óvoda programja és egyéb dokumentumok
Tájékoztató

 

Évindító gondolatok

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

,,…ismerem enyéimet és enyéim is ismernek engem …,,

 Ennek az egyházi évnek a jelmondata Szent János evangéliumában található tanításban lelhető fel. Itt Jézus úgy beszél magáról, mint jó pásztorról. Az Úr azért vonatkoztatta magára ezt a példát, mert abban a korban /de a mai időkben is/ a palesztinai pásztorok az életmódjuknál fogva rendkívül szoros kapcsolatban voltak /vannak/ juhaikkal, melyeket őriztek. Valóban név szerint ismerték azokat. Este, amikor beterelték a nyájat a karámba, egyenként megszámolták és megvizsgálták a juhokat. Ilyenkor arra is fény derült, hogy van e valamilyen sérülése egy-egy állatnak. A bárányok e miatt már hangjáról is megismerték pásztorukat.

   Egy utazó számolt be a következő szentföldi élményéről. Egyszer az eső elől egy barlangba szorult. Ide jött be két pásztor is a maga nyájával. A juhok a szűk helyen teljesen összekeveredtek. Amikor vége lett az ítéletidőnek a pásztorok, az utazó nagy csodálkozására, egyenkét szólították állataikat és kivezették nyájaikat a barlangból. A utazó hiába próbálkozott szólongatni a juhokat, rá egyáltalán nem figyeltek oda. A juhász iránti bizalomnak erről a szintjéről beszél az Úr Jézus példázatában, de arról is, hogy a reá bízott állatokat is milyen jól ismeri.

   Ebből a való életből vett példából kiindulva mutatja be magát Krisztus, mint jó Pásztort. Ő ismeri minden gondolatunkat, örömeinket, bánatunkat, sikereinket és gyarlóságainkat a lelki sebeinket és a gyógyírt ezekre. Jobban ismer minket még saját magunknál is. Viszont teljesen, feltétel nélkül el is fogad bennünket olyannak, amilyenek vagyunk. Annyira szeret minket, hogy kész volt feláldozni magát értünk.

   Jézus végtelenül szeret és tökéletesen ismer mindannyiunkat, külön-külön. Ez a legjobb alap ahhoz, hogy mint a példabeszédbeli juhok, mi is teljes, gyermeki bizalommal legyünk mennyei Pásztorunk iránt.

 Bízzuk rá egész életünket, terveinket! Kérjük, legyen segítségünkre, miközben a gyermeknevelés örömteli, de nem is könnyű, felelősségteljes feladatával birkózunk. Vegyünk példát isteni Pásztorunktól, hogy milyen bizalmas légkört kell kialakítani a reánk bízott kicsi, majd felnövekvő gyermekekkel és milyen jól kell ismernünk őket. Kerüljünk egyre közelebb Mesterünkhöz, akarjuk Őt egyre jobban megismerni! Így Ő maga tárja majd fel előttünk, mi az, amire érdemes odafigyelni az életünk, a gyermeknevelés során, és mi az ami másod vagy harmadlagos.

   Legyünk tudatában annak, hogy van Valaki, aki a legjobban ismer minket. Nagyon jó dolog, ha mi is egyre hamarabb vesszük észre, hogy szólít minket, ha felismerjük az Ő hangját.  

 

Kapcsai Viktor
Óvodalelkész  

 

Óvodánk Indulója


- Videó Ajánló -
Írjon nekünk
Mai névnapos
Ma 2020. December 01. Tuesday,
Elza napja van.
Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
DivX Web Player
A videók megtekintéséhez DivX Player-t ajánlunk.

Házirend
1,281,326 egyedi látogató Top